Manifest de la Perla per la Dansa

en relació a la decisió unilateral de l’Ajuntament de Celrà de canviar la modalitat de de gestió de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i rescindir el contracte amb l’associació.

en relación a la decisión unilateral del Ayuntamiento de Celrà de cambiar la modalidad de la Escuela Municipal de Danza de Celrà y rescindir el contrato con la asociación.

Antecedents / antecedentes:

L’Associació Gironina de Professionals i Amics per la Dansa la Perla centra la seva acció en la creació, formació i difusió de la dansa a les comarques gironines i per extensió a Catalunya i arreu. L’Escola Municipal de Dansa (EMDC) és un servei municipal de l’Ajuntament de Celrà amb direcció pedagògica, artística i gestió de la Perla des de l’1 de juliol de 2001, sota contracte administratiu per a la gestió indirecta del servei en la modalitat de concert, contracte que l’any 2006 es va prorrogar fins l’1 de juliol de 2011.

La “Associació Gironina de Professionals i Amics per la Dansa la Perla” centra su acción en la creación, formación y difusión de la danza en las comarcas de Girona y por extensión en Catalunya y por todas partes. La Escuela Municipal de Danza (EMDC) es un servicio municipal del Ayuntamiento de Celrà con dirección pedagógica, artística y gestión de la Perla desde el 1 de julio de 2001, bajo contrato administrativo para la gestión indirecta del servicio en la modalidad de concierto, contrato que el año 2006 se prorrogó hasta el 1 de julio de 2011.

El projecte de l’escola de dansa és una iniciativa original de l’Associació La Perla per la Dansa, que l’any 2000 va arribar a Celrà i va proposar el projecte a l'equip municipal llavors responsable. El projecte tractava, i continua tractant, a grans trets, d'un centre de formació i creació en dansa contemporània que acollís activitats/iniciatives per a infants, joves i adults. La proposta va ser ben rebuda per l’Ajuntament de Celrà i es va començar a treballar. L'escola va obrir les portes l'octubre de 2000, i ha desenvolupat la seva tasca sense entrebancs, creixent any rere any, fins al dia d'avui.

El proyecto de la escuela de danza (emdc) es una iniciativa original de La Perla per la Dansa, que el año 2000 llegó a Celrà y propuso el proyecto al equipo municipal entonces responsable. El proyecto trataba y sigue tratando, a grandes rasgos, de un centro de formación y creación en danza contemporánea que acogiera actividades/iniciativas para niños, jóvenes y adultos. La propuesta fue bien recibida por el Ayuntamiento de Celrà y se empezó a trabajar, abriendo las puertas a los usuarios en Octubre de 2000. El emdc ha seguido desarrollando su tarea, sin tropiezos, y creciendo hasta ahora mismo.

Durant els curs 2009/2010 s’han matriculat a l’EMDC 350 alumnes, que, comptant amb una cinquantena de participants en cursos intensius, eleven a prop de 400 el nombre d’usuaris durant aquest curs acadèmic (gairebé 500 alumnes el curs anterior).

Durante el curso 2009/2010 se han matriculado en el EMDC 350 alumnos, que, contando con unos cinquenta participantes en cursos intensivos, elevan a cerca de 400 el número de usuarios durante este curso académico (casi 500 alumnos el curso anterior).

El renom de l’EMDC va més enllà de l’estricte àmbit de Celrà, no només perquè bona part del seu alumnat procedeix dels municipis i de les comarques veïnes; sinó perquè la tasca pedagògica i artística duta terme per les professionals que hi treballen ha permès apropar la dansa a un públic extens i heterogeni, i ha donat renom a l’escola a nivell de Catalunya i arreu.

El renombre del EMDC va más allá del estricto ámbito de Celrà, no sólo porque buena parte de su alumnado procede de los municipios y de las comarcas vecinas; sino porque la tarea pedagógica y artística llevada término por las profesionales que trabajan ha permitido acercar la danza a un público extenso y heterogéneo, y ha dado renombre en la escuela a nivel de Catalunya y por todas partes.

Malgrat això, en el Ple de l’Ajuntament de Celrà de 9 de març de 2010, s’aprova el rescat del servei d’Escola de Dansa i el canvi de modalitat de gestió, d’una gestió indirecta a una gestió directa. El rescat del servei es fa al•legant un interès públic que es justifica en base a l’existència d’unes noves instal•lacions i a la voluntat municipal de fer-ho així. Prèviament, el rescat només s’havia comunicat de manera informal i verbalment el 23 de febrer de 2010.

A pesar de eso, en el Pleno del Ayuntamiento de Celrà de 9 de marzo de 2010, se aprueba el rescate del servicio de Escuela de Danza y el cambio de modalidad de gestión, de una gestión indirecta a una gestión directa. El rescate del servicio se hace alegando un interés público que se justifica en base a la existencia de unas nuevas instalaciones y a la voluntad municipal hacerlo así. Previamente, el rescate sólo se había comunicado de manera informal y verbalmente el 23 de febrero de 2010.

Front a aquesta situació, les professionals que integrem la Perla per la Dansa
Frente a esta situación, las profesionales que integramos la Perla per la Danza

Manifestem / manifestamos:

1. Que la decisió de l’Ajuntament implica l’estroncament de la tasca duta a terme en el darrer decenni, ja que amb el canvi de modalitat de gestió no hi ha cap possibilitat que l’equip actual es torni a presentar com a tal, ni que mantingui l’estructura de treball que tan bé ha funcionat els darrers anys amb un equip pedagògic tan ric i divers, i alhora cohesionat.
1. Que la decisión del Ayuntamiento implica el truncamiento de la tarea llevada a cabo en el último decenio, ya que con el cambio de modalidad de gestión no hay ninguna posibilidad que el equipo actual se vuelva a presentar como tal, ni que mantenga la estructura de trabajo que tan bien ha funcionado los últimos años con un equipo pedagógico tan rico y diverso, y al mismo tiempo cohesionado.

2. Que s’està desmuntant un projecte i una organització que funcionen, i l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Celrà s’arrisca a que un projecte consolidat, que està en un bon moment per a evolucionar i fer un pas qualitatiu, pugui trontollar o fins i tot desaparèixer.
2. Que se está desmontando un proyecto y una organización que funcionan, y el actual equipo de gobierno del Ayuntamiento de Celrà se arriesga a que un proyecto consolidado, que está en un buen momento para evolucionar y hacer un paso cualitativo, se pueda tambalear o incluso desaparecer.

3. Que d’haver-se esgotat la vigència pactada al contracte, s’hauria donat temps a crear el model consensuat que defensem, assegurant una correcta transició d’un a un altre model, una sortida digna dels professionals de l’escola, i un acomodament gradual de l’alumnat.
3. Que de haberse agotado la vigencia pactada en el contrato, se habría dado tiempo a crear al modelo consensuado que defendemos, asegurando una correcta transición de un a otro modelo, una salida digna de los profesionales de la escuela, y un acomodamiento gradual del alumnado.

4. Que el fet que la gestió sigui directa, com proposa l’Ajuntament, no és condició indispensable per a obtenir l’autorització o el finançament del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
4. Que el hecho de que la gestión sea directa, como propone el Ayuntamiento, no es condición indispensable para obtener la autorización o la financiación del Departamento de Educación de la Generalitat de Catalunya.

5. Que no volem entrar en el joc i el llenguatge polític, tanmateix defensem la nostra gestió, que ha fet créixer l’escola des dels inicis fins l’actualitat, i que l’hem adaptat a la realitat del centre i a la seva finalitat pedagògica i artística.
5. Que no queremos entrar en el juego y el lenguaje político, sin embargo defendemos nuestra gestión, que ha hecho crecer la escuela desde los inicios hasta la actualidad, y que la hemos adaptado a la realidad del centro y a su finalidad pedagógica y artística.


Reivindiquem el nostre lloc, el nostre projecte, la nostra tasca dins l’escola de dansa i la nostra feina remunerada. Ho seguirem fent de manera civilitzada i raonada per reconduir la situació cap a posicions favorables per tothom, sobre tot cap al projecte en sí.

Reivindicamos nuestro lugar, nuestro proyecto, nuestra tarea dentro de la escuela de danza y nuestro trabajo remunerado. Lo seguiremos haciendo de manera civilizada y razonada para reconducir la situación hacia posiciones favorables para todo el mundo, sobre todo hacia el proyecto en sí.


Demanem / Pedimos:

1. Acabar l'any de contracte que hi havia vigent i continuar gestionant l'Escola durant el curs 2010-2011 com a fórmula segura de continuïtat de la qualitat d'ensenyament existent fins a dia d'avui
1. Acabar el año de contrato que había vigente y continuar gestionando la Escuela durante el curso 2010-2011 como fórmula segura de continuidad de la calidad de enseñanza existente hasta día de hoy.

2. Endegar un procés participatiu per decidir la línia de l'Escola en el futur, on s’impliqui a tots els agents: evidentment l’Ajuntament al complet i la Perla, però també agents socials, artístics i educatius del municipi, així com els usuaris.
2. Emprender un proceso participativo para decidir la línea de la Escuela de Danza en el futuro, donde se implique a todos los agentes: evidentemente el Ayuntamiento al completo y la Perla, pero también agentes sociales, artísticos y educativos del municipio, al igual que los usuarios.

Agraïm per endavant l’oportunitat fantàstica que se’ns ha donat de desenvolupar aquest projecte, en col•laboració amb l’Ajuntament de Celrà, projecte del que estem molt satisfets i orgullosos. Moltes gràcies també a tots els usuaris, professionals, visitants, amics, públic i tots els altres que feu de manera diària que tot això sigui possible. Evidentment sense tot aquest grup de persones la nostra feina no tindria cap sentit.

Agradecemos de antemano la oportunidad fantástica que se nos ha dado de desarrollar este proyecto, en colaboración con el Ayuntamiento de Celrà, proyecto del que estamos muy satisfechos y orgullosos. Muchas gracias también a todos los usuarios, profesionales, visitantes, amigos, público y todos los otros que hacéis de manera diaria que todo eso sea posible. Evidentemente sin todo este grupo de personas nuestro trabajo


La Perla per la Dansa


Si voleu adherir-vos al manifest, feu un comentari a continuació, indicant nom i cognoms, càrrec i entitat si s'escau, i/o vinculació amb la Perla per la Dansa i amb el món de la dansa, les arts escèniques o la cultura en general. Gràcies.

Si quereis adheriros al manifiesto, haced un comentario a continuación, indicando nombre i apellidos, cargo i entidad o vinculación con el mundo de la danza, las artes escénicas o la cultura en general. Gracias.

94 comentaris:

  1. Andreu Badii / Ballarí i Creador (Banyoles)25 de juny del 2010, a les 15:59

    No pot ser que una escola amb més de 450 alumnes anuals i amb un prestigi que resona arreu del territori nacional es deixi pedre. I es substitueixi per un altre projecte de base pressupostària més cara que a dia d' avui no té un projecte pedagògic, ni clares garanties d'èxit.

    ResponElimina
  2. Compteu amb el nostre suport. Felicitats per la feina feta i anims. Dani cornella , regidor candidatura unitat popular a l'ajuntament de Celra (cup)

    ResponElimina
  3. carmelo salazar- coreógrafo y pedagogo, codirector de La Porta.
    me adhiero al manifiesto.
    no se si es el lugar para decir esto pero es curioso que desde las entidades culturales estén continuamente hablando de relacionar la escuela o la formación y la creación artística con la ciudadanía y mira por donde se cargan esta escuela que es un proyecto que connjuga perfectamente ambas realidades. es ilícito que se puedan tomar decisiones así. y mucho más cuando el interés no está en abrir el diálogo con las personas que dirigen la escuela y, en caso necesario, ayudarles a evolucionar o ampliar su oferta.
    por otro lado ya está bien de esta política de sustición a sangre,absolutamente negativa, que demuestra una vez más que no se piensa en el pais permitiendo que el desarrollo cultural de este quede supeditado, truncado, por el lucimiento del político de turno.

    ResponElimina
  4. Considero que es lamentable, un proyecto que ha funcionado y crecido al largo de estos 10 años por el esfuerzo y dedicación de un colectivo de profesionales más que cualificados y que además son los padres y creadores de dicho proyecto..., ¿donde vais a encontrar gente más capacitada para llevarlo adelante?,y en que queda todo ese esfuerzo?.Se habla mucho desde las instituciones de acercar la danza al público,de la importancia de normalizar la danza llevando a termino acciones para acercarla a los ciudadanos,pero una vez más vemos que solo se queda en un discurso político.

    ResponElimina
  5. Claudia moreso de la companya NATS NUS.
    Teniu tot el nostre soport.

    ResponElimina
  6. Hola, per tal que es vegi amb més claredat el nom de la persona, entitat o companyia que dona suport. Seleccioneu a "Comenta com a" el perfil "nom/URL", i utilitzeu la casella "nom". Gràcies.

    Hola, para que se vea com más claredad el nombre de la persona, entidad o compañia que da su apoyo.
    Seleccionar en "Comenta com a" el perfil "nom/URL" y utilizad la cassilla "nom" (nombre). Gracias.

    ResponElimina
  7. Conec el vostre projecte de fa 8 anys, quan la meva filla va començar a fer dansa amb vosaltres i penso que tot el que heu fet amb els alumnes és molt encomiable.
    Lupe Martínez

    ResponElimina
  8. nosaltres ja fa anys que us coneixem, ens heu fet entrar en el món de la dansa, desconegut per nosaltres, i us donem el nostre suport.
    Família Sureda Torner

    ResponElimina
  9. Hola, Quería dar mi apoyo al equipo de La Perla por su labor pedagógica en la escuela de Danza en estos diez años. Me gustaría que el Ayuntamiento de Celrà se enterara que los cambios no se hacen así a la tremenda y estoy de acuerdo que La Perla tiene que continuar durante un año más y hacer la transición de otra manera. Vaya manera de cargarse de un plumazo toda una labor llevada magnificamente por la Asociación. Así que más juicio señores políticos¡¡¡

    ResponElimina
  10. Per la dansa endavant la perla dansa.
    Àngels Casas

    ResponElimina
  11. Increible que aixo succeixi despres de tants anys i tants bons resultats.
    L'abaricia de l'ajuntament fa por.
    Tot el suport de LABfàbrica de celrà.

    ResponElimina
  12. Família Reyner Viñolas29 de juny del 2010, a les 8:18

    La nostra família balla des de fa temps amb la vostra dansa, ho volem continuar fent. Us donem el nostre suport.

    ResponElimina
  13. Ningú es pot creure que vagi a desapareixer una Entitat tan important i amb magnífica projecció a nivell internacional, com és La Perla i la seva Escola de Dansa.

    És una llastima, i ens sentim impotents sense recursos suficients per fer front a aquest conflicte de poder.

    Les personalitats que he conegut a dins de la Escola de Dansa no només han estat professionals de la dansa, si nó persones capaces d'implicar-se en el adequat benestar social i salut en general dels seus integrants.

    És més que necessari, és noble i és legítim demanar ajut ARA.

    QUE TINGUEM SORT

    ResponElimina
  14. Teniu el nostre suport. És increible que des de les institucions es dediquin a matar projectes que funcionen i que a més fan de l'art quelcom viu!! Felicitats per la vostra tasca fins ara i molta força!!

    ResponElimina
  15. TENIU EL NOSTRE SUPORT.
    DANGER HILL [art management]
    Marc Périlhou

    ResponElimina
  16. Tot el ramat de loscorderos.sc us fem arribar el nostre suport. Endavant!

    ResponElimina
  17. Dóno tot el meu suport a un projecte que ha ajudat a descentralitazar la dansa fora de barcelona. Un projecte de qualitat i encomiable. No és just el tracte irrespectuós i descondiderat per part de l'Ajuntament de Celrà. Demostra la poca cura i el poc interès que tenen cap a la dansa. Un cop més la gestió política falla. Deixeu que la gent que entén i viu la dansa s'ocupi de la dansa.
    Endavant La Perla!

    ResponElimina
  18. Dóno suport a un projecte educatiu i sensibilitzador de la dansa...per ajudar a sentir-pensar diferent...i perquè les coses que són diferents poguin continuar existin.Sort.

    ResponElimina
  19. Com a exalumne de l'escola dono suport al manifest. considero que l'equip de l'escola ha fet molt bona feina i que mereix tenir continuitat.

    ResponElimina
  20. Tot el suport cap a un equip humà que és mereix poder continuar amb el projecte que han fet creixa en aquests darrers deu anys.Incomprensible que un Ajuntament com el de Celrà possi pel devant la gestió política i vulgui fer desapareixa el projecte de La Perla.

    ResponElimina
  21. Per si no ho sap l'Ajuntament de Celrà, encara té una escola de dansa reconeguda per la professió de dansa. Un projecte que ha crescut gràcies a la dedicació i l'entusiasme de La Perla. Un model d'escola que ja agradaria a molts tenir. Seriosa, oberta a les noves tendències i amb una trajectòria consolidada en aquests 10 anys. És una llàstima que aquest projecte no li permetin continuar. Senyors i senyores de l'ajuntament obrin els ulls i parlin amb els que fins ara han estat els conductors de l'escola. Tot és possible si es vol. No es fàcil aconseguir un bon equip de professors i de gestió.
    Desitjo que tot es sol·lucioni, teniu tot el meu suport. Molta Merda!

    ResponElimina
  22. dono tot el meu suport al manifest... quan vaig coneixer l'escola em va impressionar molt... si visques a prop, hagués apuntat a les meves filles... només he pogut gaudir d'alguns intensius molt interessants perquè estic a l'altre punta de catalunya... no puc entendre que es carreguin el projecte d'aquesta manera!!! Perquè des de la polítuica no es valora el més important, que és la qualitat dels projectes i la seva implicació amb l'entorn? felicitats per la feina feta i desitjo que aconseguiu acabar l'any que us falta i que es faci un procés de canvi realment participatiu (que els polítics perdin la por a que decidim entre totes)!!!
    molta força i molts ànims
    laura prats alumna puntual

    ResponElimina
  23. La junta en ple de la Qrambla, associació de músics i balladors de Girona us donem el nostre suport i us encoratgem a defensar el vostre model d'escola tan engrescador i interessant. Aixímateix, aprofitem per felicitar-vos per tota la feina feta des de l'emdc i oferir-vos el nostre suport en tot allò que necessiteu.

    ResponElimina
  24. D'entrada MOLTÍSSIMES FELICITATS per la feina que heu fet i per la que, de ben segur, seguireu fent. M'afegeixo a gairebé tot el que diuen els comentaris anteriors al meu. Malgrat he llegit i escoltat els articles i entrevistes no conec suficientment la vostra trajectòria, però penso que NOU ANYS fent funcionar un projecte que HEU CREAT vosaltres, avala totalment la vostra associació i desqualifica al grup que “mana” a l’ajuntament. Com a mínim en la forma de fer les coses i, de ben segur, també en el fons.
    Gràcies per compartir els vostres coneixements i experiències. Endavant amb les vostres il·lusions! No defalliu!
    Pere Tomás (Director de l'Aula de Teatre i Dansa d'Andorra la Vella)

    ResponElimina
  25. Pilar Yglesias membre de l'associació el Paller Inkiet3 de juliol del 2010, a les 9:33

    És trist que tants anys de feina ben feta se'n vagin a norris!!! L'escola de dansa de Celrà té un nom, una història, un camí fet, què s'han pensat? Les coses no es fan així. De veritat que és molt trist.MOLT! L'EScola de Dansa de Celrà és coneguda i reconeguda arreu pel que és i significa!Ja no serà igual, és impossible, no aconseguiran seguir el nivell, ni el projecte,... És molt trist!!! Sap molt greu que projectes que valen la pena es destrueixin. Així va la nostra cultura al nostre país. Hi ha gent que suposo no és conscient del mal que arriben a fer!!!! Que despertin JA! Potser si ballessin més.... Tot el nostre suport des del PALLER! Ànims LA PERLA!

    ResponElimina
  26. Celrà, els seus habitants i els usuaris n'acabarien sortint perjudicats. Cau pel seu propi pes: recapacitaran.

    ResponElimina
  27. M'adhereixo al manifest. Demano coherència i més coneixement socio-cultural entre les decisions polítiques i la realitat i demanda cultural d'una societat.

    ResponElimina
  28. Penso que la situació és bastant surrealista; durant aquest temps no només heu ofert classes, sinó que heu posat en marxa un projecte que ha donat molta vida al poble...i a fora

    si es pot fer alguna cosa perquè això no es trenqui de cop i sense cap motiu, jo hi dono recolzament.

    ResponElimina
  29. Os mando muchos animos y todo mi apoyo, teneis mi mas sincero agradecimiento y admiracion por la labor que estais realizando, tan necesaria y vital. Un ejemplo a seguir tanto por los profesionales como por las instituciones, que una vez mas han quedado a la altura del barro. Pase lo que pase os animo a que continueis con vuestro proyecto, ya que en el se encuentran los valores fundamentales que necesita toda sociedad que respeta a sus integrantes y que hoy en dia necesitamos.
    a vuestra disposicion quedo para cualquier cosa
    un fuerte abrazo

    ResponElimina
  30. Ernesto Collado de Fundación Collado-VanHoestenberghe:
    y donde llevaré yo ahora a mi hija cuando quiera bailar?. Todo mi apoyo para vuestra iniciativa que he tenido la suerte de conocer de muy cerca. Pocos proyectos pedagógicos han tenido tan buenos resultados y no solo en lo que respecta a la formación sino a la creación de sinergias altamente creativas en la población. Es absurdo ( por no decir delictivo) que venga uno y se lo cargue de un plumazo.Me cuesta creer que el nuevo alcalde de turno sea de Celrà.

    ResponElimina
  31. Teniu tot el meu suport. Gràcies per inspirar-nos fent possible un model d'escola (i més!) com el que heu creat i impulsat durant aquests anys. Espero que l'ajuntament de Celrà s'ho replantegi i tingui la valentia de reconsiderar la seva decisió. Si seguim matant els projectes així, en aquest país no generarem mai res consistent. I no serà perquè la gent no ho intentem!

    ResponElimina
  32. La cultura es nuestro país

    Y atacar la cultura es una forma de terrorismo

    Tan burda y cobarde como las otras.

    ResponElimina
  33. Dono el meu suport total a l'Associació La Perla per la Dansa i les i els alumnes de l'escola que s'han quedat sense aquest espai de qualitat degut a un Ajuntament que pren decisions obviant les necessitat que té el poble al que representa...!

    ResponElimina
  34. La meva vinculació amb el món de la dansa ha estat, en part, gràcies a l'EMDC i la proposta formativa del seu equip de gestió al llarg de molts anys, La Perla per la Dansa.
    El reconeixement que té avui l'escola no hagués estat possible sense les persones que heu estat darrera d'aquest projecte, jo ho tinc molt clar.
    Tot el meu suport!!
    Una forta abraçada!!

    ResponElimina
  35. Olga Rubio.
    Creo que son las personas y su entusiasmo y dedicación que logran - en este caso- que una escuela de danza sea un lugar en que mucha gente se junta para aprender, para relacionarse, para proyectar y expandir. En ese trabajar y creer en lo que se hace, La Perla y por supuesto las personas que la componen han dedicado muchas horas de su vida. El resultado esta ahí: en la cantidad de alumnos y alumnas, en la gente que ha pasado por la escuela y ha podido aprender y llevar la danza fuera de sus clases. Las personas que hasta ahora han llevado la escuela merecen de todas, todas - visto los resultados- que esten en primera línea como continuadores de la escuela de Celrà. Saludos y ánimos!!!!

    ResponElimina
  36. Teniu tot el meu suport! Heu fet molt bona feina i l'hauríeu de poder continuar...!
    Una abraçada i molts ànims!
    Laia Frigolé

    ResponElimina
  37. Lu Arroyo Moreno

    Tot el meu suport. Gràcies per la vostra feina i al desenvolupament artístic que promou La Perla a nivell pedagògic, artístic i com trampolí per a nous joves i nous vells creadors.
    Per lluitar per una veritable estima per la dansa i l'art, per promoure i educar en el foment de l'escència creativa i innovar i obrir camp a la dansa.
    Endavant i gràcies!

    Lu Arroyo

    ResponElimina
  38. Hem de vetllar perquè les coses que funcionen, i que funcionen bé, segueixin endavant. Felicitats per la feina feta i tot el meu suport!
    Montse Palau

    ResponElimina
  39. Ángeles García, pallassa.
    Os doy todo mi apoyo. Y os felicito por el trabajo que habéis hecho todos estos años.
    Salud!

    ResponElimina
  40. Carlus Amalrich

    Moltes felicitats per la tasca que feta a l'EMDC. Espero i desitjo que pogueu continuat gestionant el nou projecte imposat. Seria injust que fos d'una altre manera.Teniu tot el meu soport.

    ResponElimina
  41. Todo mi soporte como artista y profesional de la pedagogía a un proyecto que está demostrando eficacia y madurez, un ejemplo a seguir para todo el territorio catalán y nacional .
    Si no es en esta ocasión, tenéis las herramientas necesarias y sobre todo la experiencia para seguirlo en otras circunstancias.
    Animo y el futuro es posible!!!!!
    Bea Fernandez : coreógrafa, miembro del colectivo Las santas y codirectora de La Poderosa

    ResponElimina
  42. Teniu tot el meu suport i agraïment per la bona feina feta i la que es seguirà fent!!! Malgrat la poca sensibilitat d'alguns sectors davant la importància de tot el vostre projecte pedagògic i sociocultural.

    ResponElimina
  43. Hola,
    Com a persona i com a Regidor de l'Ajuntament, no puc entendre quin interès public hi ha darrera la decisió de no aprofitar la vostra experiència professional.
    Puc entendre la voluntat d'un nou model de gestió però no que no es faci conjuntament amb la Perla.
    Per desgracia és la tònica del poble, molt edifici i poc projecte.

    ResponElimina
  44. Us dono el meu suport com a music, professora de musica i ciutadana que considera la cultura i l'educacio artistica com una prioritat absoluta.

    ResponElimina
  45. Teniu tot el meu suport. M'adhereixo al manifest.
    Hi ha molta gent de fora que li sona el poble de Celrà perquè hi ha una escola de dansai gent molt valida.
    Endavant i molta Merda!!!!
    Núria Aguilo

    ResponElimina
  46. Des de CalderaBarri La Caldera, teniu el nostre suport. I a títol individual també.

    Força!

    ResponElimina
  47. Núria Sanz i Paula i Anna Cornet6 de juliol del 2010, a les 10:42

    Gràcies a la Perla he conegut el món de la dansa. La trajectòria i el treball fet en tots aquests anys valida en escreix el seu projecte que ha de continuar. Comencem a estar una mica farts de que l'orgull propi d'una única persona que té el poder anul.li projectes que són benefici de tothom.

    ResponElimina
  48. Molta força!!! Recordeu sou una Perla!!! Si a Celrà no us volen, obriu la curculla i veureu quants fadrins us venen a festejar!!! Endavant amb el projecte!!!

    ResponElimina
  49. Isaac Cirera Faibella Alumne de l'Escola6 de juliol del 2010, a les 13:01

    A la gent que ha fet i fa possible L’Escola de Dansa de Celrà

    Ja fa vuit any que gràcies a una amiga em vaig apropar a l’Escola de Dansa de Celrà. Buscava quelcom que em permetés realitzar un creixement personal vinculat a l’àmbit artístic i corporal que tingués certa relació amb els diversos cursos que estava fent en aquells moments a Barcelona.
    Vaig tastar la dansa de l’Escola de Celrà; un, dos i fins i tot tres cops per setmana. He anat tenint experiències molt importants, el què ha fe que la dansa tingués continuïtat fins avui.
    En aquells moments feia poc que havia acabat magisteri, i creia que havia tingut una formació pobre (exceptuant alguns professors). Així l’Escola de Dansa de Celrà també ha estat i es per mi, no només formació de dansa sinó que també he conegut altres maneres d’aprendre i ensenyar que he pogut transferir a la meva vida personal i laboral (que en aquest moments és l’escola pública de primària).
    Ha estat, i és, una experiència que dia a dia m’aporta molt. De l’Escola de Dansa de Celrà, després de vuit anys no en tinc cap títol (cosa que socialment i personalment potser em seria útil) però els coneixements que he adquirit a tots nivells, no sé on els hagués pogut trobar dins les comarques gironines (tant en la formació reglada com no). Finalment allò important és la riquesa de l’experiència vivenciada.
    La transferència de la dansa també ha fet que durant les vacances estivals, fos per mi un fil conductor important per viatjar i conèixer entre altres coses, la dansa fora de Catalunya.
    Però sobretot L'Escola de Dansa de Celrà m’ha permès conèixer gent i maneres de viure diverses, compromeses i apassionades amb el què feien, la qual cosa m’ha enriquit molt.
    Gràcies als que durant aquests anys heu fet possible aquest projecte:
    A en Jaume Bossacoma per permetre que tot comencés.
    A l’Eduard, a l’Emma, a la Dora, a la Magda, a la Mercè, a l’Enric, a la Mamen, a la Bàrbara, a la Júlia, a en Dídac, a en Ferran, a l'Anna Planes, als alumnes petits i grans, als pares i tots els que em deixo que hi heu estat vinculats.
    També gràcies pels que hi heu passat i que alguns hi continueu passant com en Carmelo, la Bea , en Tomàs, la Sofia, l’Alexis, La Mònica (profe del país Basc), la Maria i en Pep, L’Urs, la Ula, l'Olga i Peter i molts més que ara no recordo.
    També a en Julian per les seves aparicions inesperades d’un goig corporal i intel·lectual molt ric.
    A la Carme com a persona que ens ha transmès una manera de viure la dansa molt especial.
    A la Natàlia per estar al darrera i al davant d’aquest projecte que tant m’ha aportat.
    I a tota la gent amb la que he pogut compartir la dansa durant aquest anys i que desitjo continuar-ho fent.
    M’agradaria que tots els que no heu tastat la dansa que s’ha fet a l’Escola de Dansa de Celrà, algun dia ho poguéssiu fer i tinguéssiu les experiències i els plaers que he viscut i visc.

    Sovint no és fàcil conèixer i apreciar les coses, quan no es viuen des de la proximitat. Em pregunto, el coneixement que té el govern de l’Ajuntament, del projecte que s’hi cou dia a dia, des dels que tenen entre 3 i 4 anys fins els que en tenim uns quants més.

    Gràcies a tots.




    Un estiu ballant a París

    Ciutat gran
    jo petit i estrany.

    Nova gent
    jo distant.

    Una sala diferent
    jo allunyat.

    La gent es canvia
    jo també.

    Els peus nusos toquen el paquet,
    els meus també, com a la sala gran de Celrà,
    em venen al cap les paraules de la Carme,
    sempre hi ha el terra que ens dóna suport.

    Sóc a casa.


    Tot el meu recolzament per poder continuar ballant a casa.

    ResponElimina
  50. Solo pondre un ejemplo, yo vivia en Barcelona practicaba Aikido, por esos tiempos, y me hablaron de una escuela de danza muy buena en Celrà,no recuerdo porque me hablarón de ella,pues no practico danza, años más tardes por casualidad termine viviendo en Celrà. lo curioso es que oí hablar antes de la danza que del pueblo.
    Desconozco la situación por al que se ha llegado a esta decisión por parte del ayuntamiento, pero sin duda no creo que sea la mas adecuada. No es bueno para nadie que una entidad como la Perla que ha llevado el nombre de Celrà a tantos lugares distantes, se la separe ahora de esta forma de lo que ha sido durante tanto tiempo su trabajo.
    El ayuntamiento esta para gestionar las necesidades de un pùeblo, para ofrecer servicios a sus ciudadanos y procurar la felicidad de estos.
    Así que hay cosas que me cuestan entender, Más leiendo toda la gente que esta afavor de la gestión de La Perla.
    El ayuntamiento debe hacerse preguntas, pero no formularlas solo en clave economica o politica, sino en clave ética, en clave emocional, en un sentido harmonico, vital y respetuoso con una vida sostenible y no especulativa.

    ResponElimina
  51. Donc tot el meu suport i ànims a l'equip de la Perla per la Dansa i agraeixo tots aquest anys de dansa tan feliçment viscuts!

    En davant!
    Eva Gloria Hernandez

    ResponElimina
  52. Animo a la Perla per continuar amb la tasca feta.
    I guardo un bon record de l'aprenentatge rebut a l'escola.
    Em sembla que la situació creada per l'ajuntament, i la resposta que em féren arribar després d'enviar el correu de rebuig de la seva proposta és : injusta, cega i sense ànima.
    Desitjo que la Perla per la dansa trobi la manera de poder continuar el seu projecte.

    ResponElimina
  53. Hola, es una pena que os vayais y dejéis huérfana a tanta gente que está tan involucrada e ilusionada con el proyecto. Os deseo un pronto renacimiento.

    ResponElimina
  54. que la Perla continui la tasca feta ... em sembla que la postura de l'alcalde es injusta i cruel...
    Sort i felicitats pel projecte profesional per la dansa de la Perla.
    En davant!

    ResponElimina
  55. Em dic Montse Romero i durant els últims anys he assistit a l'EMDC, aprenent i gaudint de la dansa. Em sento contenta i agraïda amb la perla per la dansa per la seva professionalitat i esforç en la gestió de l'escola. Em sento indignada per la situació que està visquent l'associació, i em sap molt de greu que l'ajuntament no vulgui escoltar ni als professionals de l'escola ni als/les alumnes i que faci un abús del seu poder, pels seus interessos i no els del poble.
    REcolzo totalment a la perla per la dansa. Gràcies per tota la feina que heu fet i desitjo que la continueu fent!

    ResponElimina
  56. Em dic Montse Romero i els últims anys he assistit a l'EMDC, em sento agraïda de tot el que he après i contenta de com es portava l'escola des de la Perla per la Dansa.
    Em sap molt de greu que l'ajuntament no escolti ni als/les professinals de l'escola ni als/les alumnes, que abusi del seu poder pel seu interès i no el del poble.
    Gràcies per la vostra professinalitat, entrega i transmissió de la dansa! Espero que pugueu continuar dansant amb nosaltres!!

    ResponElimina
  57. Sempre que un projecte autogestionat funciona surt alguna institució que es vol posar la medalla.
    Teniu tot el meu suport, a més del meu agraïment pel que he pogut ballar amb vosaltres.

    ResponElimina
  58. Desde bcn todo mi soporte al proyecto
    monica muntaner,miembro activo del colectivo Las santas y codirectora de La Poderosa (espacio para la danza y sus contaminantes)

    ResponElimina
  59. Gràcies Perla..
    sempre amb vosaltres!!

    Caïm i Esteve Subirah

    ResponElimina
  60. Suport i ànims!Això ha de tirar endavant!

    ResponElimina
  61. Tot el meu suport al manifest. Gràcies per portar la dansa a Celrà amb tanta creativitat, espero que el vostre projecte continuï.

    ResponElimina
  62. Endavant, ànims i sort.
    Pablo.

    ResponElimina
  63. Com a exalumna i com a amiga, endevant, pit i collons!!!!!!!!!!!! GUAPÍSSIMES!

    Eva Darnés

    ResponElimina
  64. Em vaig topar amb l'Escola de Dansa de Celrà i se'm va obrir un món infinit. Gràcies. Seria una gran desgràcia que aquest projecte es desdibuixés. Enhorabona per la vostra feina.

    ResponElimina
  65. No he conegut personalment l'escola, però he anat seguint amb molt interés el projecte que ha anat creixent aquests anys i em sembla una molt bona feina, molt necessaria i un bon exemple a seguir per a els ensenyaments artístics. Es com un desproposit, un error que un projecte d'interès públic, social i cultural que funciona com aquest, no pugui trobar la manera de vehicular la seva continuitat per moltes normatives que hi hagin, us desitjo que pogueu i sapigueu trobar el diàleg, el camí i la sensibilitat política que pugui donar un bon final a aquesta història i la vostra bona feina pugui continuar. I si no és municipal continueu igualment, val la pena.

    ResponElimina
  66. Anims! continueu possant pedretes què d'altres puguem seguir, i si s'acaben les pedretes possar molles de pa tampoc és mala idea, algú se les menjarà, però tranquils que moltes llavors que ja heu plantat encara estan per germinar, i les que us queden per plantar!!

    ResponElimina
  67. Roser Marés alumna de l'escola de dansa des dels seus inicis i fins ara. Una pena que el projecte s'acabi d'aquesta manera. Ànims i a lluitar tot el que es pugui

    ResponElimina
  68. Tot el meu suport al manifest i a la vostra tasca! Molts ànims i endavant!!!

    ResponElimina
  69. Hola, vaig conéixer l'escola l'any passat i em vaig poder apuntar a les classes de dansa d'aquest curs passat. M'ha agradat molt la professionalitat del professorat i de la gent que hi treballa, l'ambient i l'interés a donar a l'enseyament un punt de vista més global del que estic acostumada a veure en altres centres. No entenc com no es pot tenir interés en continuar amb aquesta tasca que s'ha vist que funciona i agrada a tanta gent. Espero que l'Ajuntament doni marxa enrere o com a mínim que aviat es pugui arribar a un acord. Ànims!

    ResponElimina
  70. m'adereixo al manifest .que tinguem molta sort!!

    ResponElimina
  71. desitjo que aquest referent que heu creat no es disolgui tant fàcilment.
    potser és temps de canviar d'espai per continuar millorant...
    us envio molta llum!!!

    ResponElimina
  72. Todo mi soporte a un proyecto ejemplar. Ánimo para el presente y futuro.

    ResponElimina
  73. per la dansa i amb la perla,que no s'acabi!!
    mariona

    ResponElimina
  74. Tot el meu suport!
    Les coses no es fan així (per part de l'ajuntament)!

    Txell

    ResponElimina
  75. És una llàstima que el poble perdi propostes culturals cohesionadores que funcionen quan ara, més que mai, és quan calen.
    Tot el meu suport!

    Eva Jiménez

    ResponElimina
  76. Sense por als canvis...
    Heu de ser com la corrent d'aigua que quan l'impedeixin fluir lliure, troba la manera de continuar el seu curs.
    Molta sort i molta força!!!

    ResponElimina
  77. Joan Cruspinera & Annie Pakula10 de juliol del 2010, a les 14:36

    Los cuerpos no mienten.
    Teneis que seguir metiendo manos en la obra.
    Es uno de los mejores aprendizajes de vida:la necesidad de transmitir emociones y comunicar.
    Los cuerpos no mienten...

    ResponElimina
  78. Isabel Gimenez (Pais Valencia)11 de juliol del 2010, a les 11:51

    sols conec La Perla com espectadora, pero sense saber res de la dansa,he sentit en els seus espectacles que m'agradaria, als meus 55 anys començar a ballar, pero visc a Gandia (Pais Valencia).He vist l'influencia positiva que ha tingut la Perla i la gent que la forma, en el meu fill Didac. Gracies i endavant

    ResponElimina
  79. Jordi Llovet, Catedràtic de la UB11 de juliol del 2010, a les 15:36

    Inciatives cultes com aquesta escola de dansa només apareixen esporàdicament a les nostres estimades terres catalanes. Que els poders públics li dónin tot el suport que necessiten, perquè un dia es sentiran orgullosos d'haver-ho fet. Altrament, un corc els devorarà l'ànima per tota l'eternitat: temps etern que l'Art manifesta; per desgràcia temps aliè als vaivens de la política.

    ResponElimina
  80. per a aquest gran projecte cultural i social, gràcies

    ResponElimina
  81. Biel Jordà - Nou Romancer12 de juliol del 2010, a les 10:47

    Que els arguments per decidir la forma de gestionar una escola siguin de tot menys pedagògics diu molt de qui els defensa.

    M'agradaria saber si qui pren aquestes decisions pot mirar-se al mirall i dir sense avergonyir-se
    "-Tot això és pel bé dels alumnes ..."

    Molta sort i molts d'ànims!!!

    ResponElimina
  82. tot el meu suport a l'escola i tota la seva gent,
    molt anys donant vida a un poble ,que el seu alcalde esta fen desapareixer ,tot allo que te sentiment!!!i que val la pena!!

    enric masgrau
    DISCONTINU RECORDS

    ResponElimina
  83. El meu suport al projecte de la Perla.
    Per regalar tots aquests anys el seu projecte d'escola. Fortalesa, creativitat, empenta, contactes, innovació, riquesa, aportar més enllà del material, connexió amb la ciutadania, xarxes a nivell local-comarcal-internacional, professorat estable, docents implicats més enllà de la pura docència, paciència, oferir producte de qualitat en espais sovint en precari, il·lusionar-se per projectes compartits, per col·locar a Celrà en el mapa de dansa a Catalunya, per vetllar per la gent que es volia dedicar professionalment a la dansa i també a aquella que es volia divertir i mimar-se, per obrir el projecte al poble, per implicar-se amb el que sabeu fer amb les entitats del poble... per aquestes i moltes altres coses gràcies. Hi ha molts ajuntaments que munten projectes i programes per aconseguir que la societat civil s'organitzi i articuli conjuntament amb la funció pública en propostes que els enforteixin mútuament. A Celrà ja tenim a la Perla per la dansa... esperem que continuï per temps, creixent en el camí

    ResponElimina
  84. El dia a dia defineix a les persones. I aquestes persones descriuran, amb el seu tarannà i opcions a triar al llarg de la seva vida, el decurs de la història. I serà l’acumulació de tots els detalls de tota aquesta gent, la que incitarà el gest, la decisió de l’home del futur.
    El dia a dia de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà, gestionada per La Perla, porta ja 10 anys. Moltes persones hauran deixat l’empremta del seu peu, del seu cos, a les seves aules. I segurament, s’hauran endut cap a casa algun detall après en alguna classe, i això haurà transformat potser un petit pensament, o l’haurà ajudat a manifestar-lo. O simplement hauran passat una bona estona.
    Aquest dia a dia, de l’Escola Municipal de Dansa, ha estat i és possible gràcies al seu equip humà.

    La feina ha existit i existeix, i ha deixat i deixa empremta.

    Pel bé de tots plegats, caldria prendre esment en les conseqüències, tant immediates com a llarg termini, abans de prendre qualsevol decisió que incideixi en el projecte educatiu de tot aquest equip.
    No només per qui l’ha creat, sinó per qui l’ha de menester. Encara que sigui només, aparentment, per la bona estona passada.

    Molts ànims i moltes gràcies a tot l’equip que ho ha fet i ho fa possible.

    ResponElimina
  85. My support for all the beautiful pedagogic and artistic work of LaPerla, Making possible a unique place for contemporary dance in Catalunia. Courage to you all. We need places like this, where people work open minded from their heart. This is an important association which supports creation and sustainability. Thank you...Gracias a todos...
    ula corn
    dance artist, Berlin

    ResponElimina
  86. sílvia paz (escola dansa esclat)15 de juliol del 2010, a les 11:16

    Quan vaig saber la notícia, no vaig poder evitar de trucar la Carme per saber si era veritat o només un malentès. Ja feia temps que no passava per l'escola però hi he estat vinculada de maneres diferents.
    Com a alumne, en un moment de la meva vida que volia fer dansa per gaudir-la, per sentir i per a creixer personalment. Els professors i alumnes van satisfer de molt les meves espectatives. Tot i que ja no estava en actiu com a ballarina, vaig poder tornar a sentir el meu cos, a explorar la meva ànima, a disfrutar del moviment...i això gràcies a una escola on t'hi senties a gust i on podies compartir les teves inquietuts amb el bon humor sempre predominant.

    També vaig poder gaudir de les oportunitats que s'oferien als joves creadors amb el grup de dansa contemporània que dirigia en el moment. Era fantàstic: un espai per presentar els projectes, un públic diferent al que estavem acostumats i un assessorament del projecte on ens feien veure de manera molt repectuosa els encerts i mancances del nostra treball.

    A nivell de l'escola que dirigeixo i de la que portava fa un temps, vam fer diverses col.laboracions on venien convidats alumnes més adults de l'escola a les nostres actuacions. Tot i que l'enfoc i la realitat de les dues escoles era molt diferent...era important veure que el que movia els ballarins en ambdós casos era la motivació i amor per la dansa.
    I al igual que jo he tingut el plaer de poder d'estar en contacte amb aquesta escola i em sento com si m'haguessin arrebatat quelcom de valuós, d'una manera injusta i forçada,penso: com es deuen sentir tots el professors i col.laboradors, alumnes i familiars dels alumnes que porten tant temps i esforços per pujar un projecte tan estimat i amb tan bons resultats?
    No és just, em sento com si un accident absurd s'hagués endut algú estimat...no tinc ganes d'anar a l'enterrament...m'agradaria que la conversa de l'altre dia quedés: no rés, només ha sigut una broma de mal gust...
    Digueu-me dramàtica per tot aquest discurs, però iniciatives com les de la Perla no son fàcils de trobar en el nostre país.
    Us donem tot el nostre suport desde l'escola de dansa Esclat (Blanes).

    ResponElimina
  87. Vaig iniciar-me a la dansa desde molt petita, poc després de que la Perla obris l'escola vaig apuntar-m'hi i en vaig ser fidel fins que vaig anar a viure a Barcelona per curssar els estudia universitaris. Ara sóc estudiant i visc a Barcelona i no he volgut renunciar mai a la dansa així que quan em vaig mudar a la ciutat vaig apuntar-me a varies escoles. En cap d'elles he trobat l'esencia que la Perla aporta a Celrà. Per a mi sou únics i incomparables!

    ResponElimina
  88. Aquesta escola no pot desaperèixer per caprici polític!!! Que les bones idees guanyin a l'afany de protagonisme de l'alcalde de torn. Tot el meu suport i més a l'EDC, que ha fet pujar la dansa al nivell dels estels. Gràcies per ser-hi i per mobilitzar-vos

    ResponElimina
  89. Compteu amb el suport de L'Associació Gironina de Teatre (AGT).

    Endavant companys!

    ResponElimina
  90. L'equip de gestió del Centre Cívic la Fàbrica, donem suport a la vostra inciciativa i trajectòria, reconeixent la tasca feta durant tots aquests anys, i especialment destacant l'èxit en generar un nou espai diferent i pluri-disciplinar, probablement gairebé únic, on públic de totes les edats poden aprendre i gaudir d'aquesta disciplina artística.

    Volem recolzar també la forma en què heu dut el projecte a terme, i valorant molt positivament la combinació d'activitat pedagògica, sense prerdre, i sabent transmetre, la mirada artística a l'alumnat i encomanant aquesta disciplina com a forma de creació.

    Compartim amb vosaltres el dol que comporta dependre d'uns comandaments polítics que no valoren les iniciatives i necessitats socials i culturals; i que malhauradament tenen i exerceixen la capacitat d'erradicar-los en comptes de donar-los suport i agraïr que els facin la feina, i que la facin ben feta. Un cop més, el poble de Celrà i en general les comarques Gironines, veu desaparèixer un altre projecte d'alt valor cultural.

    Esperem que en un futur proper les coses canvïin a millor, en aquest poble i en general a tot el territori gironí, i que els hereus de la petjada que heu deixat, sàpiguen valorar i reempendre els vostres esforços i els vostres èxits. Una forta abraçada i molts ànims.

    ResponElimina